top of page
Asset 9.png

Trouwen met kinderen erbij: een geweldige ervaring!

Spelende kinderen, lachende kinderen, huilende kinderen, wegrennende kinderen, vallende kinderen. Ik heb het allemaal al een keer meegemaakt. Kinderen zijn onvoorspelbaar, maar dat maakt ze juist ook zo puur! Hoe fijn is het als de kinderen bij de ceremonie aanwezig zijn?


Ik heb zelf als gast een aantal bruiloften meegemaakt, waarbij de trouwambtenaar van de gemeente geen tijd had om met geduld en liefde te reageren. Er was haast, want het volgende bruidspaar stond al weer te wachten. Nou, ik ga weer verder hoor… was wat de trouwambtenaar zei. Weg genieten, weg ontspannen, weg stralend bruidspaar…

Ik heb voldoende inspiratie om de ceremonie vol liefde, humor en waar nodig geduld te volbrengen. Maak de kinderen belangrijk!


Dat de kinderen met bloemblaadjes strooien en de ringen komen brengen is iets wat vaak gebeurt. Maar al eens gehoord van een spontane modeshow als de kinderen echt niet meer stil kunnen zitten? Of van kinderen die iets liefs tegen hun ouders mogen vertellen door de microfoon? Lolly’s doen ook wonderen…


Hoe je als trouwambtenaar reageert is het belangrijkst! Ik stel het bruidspaar altijd gerust. Wat er ook gebeurt, we gaan pas verder als iedereen weer oké is en als jullie echt kunnen genieten van het moment. Dat lukt simpelweg niet als er een kind gevallen is of als er ergens gehuild wordt.


Vanuit mijn ervaring als moeder en leerkracht weet ik hoe te reageren. Geef het kind even de tijd, we hebben geen haast. Neem je huilende kind maar even lekker op schoot. Misschien is er een lieve buurvrouw tussen de gasten die even een wandeling wil maken? Een glitterpleister op die zere knie helpt ook altijd.


Meer inspiratie voor kinderen op de bruiloft volgt in mijn volgende blogs.


Commentaires


Asset 16.png
Asset 8.png
bottom of page